Bokar Logo

Bokar Travel is een Belgische reisorganisatie die is ontstaan uit de intense samenwerking en vele contacten tussen een gepassioneerde wereldreiziger en enkele Bhutaanse families, werkzaam in het toerisme.

Bokar Travel, gegroeid uit het Bhutaanse Bokar Tours, heeft als doel de Bhutaanse filosofie door te trekken naar onze westerse maatschappij.

Dit betekent dat wij werken op een duurzame, eerlijke en transparante manier die het negatieve culturele en ecologische effect van de toeristenindustrie tot een minimum tracht te beperken.

We ondersteunen het beschermen van de natuur en de duurzame ontwikkeling.

Ondertussen heeft Bokar Travel ook een vaste stek in Bhubaneswar (India), Kathmandu (Nepal) en  Mandalay (Myanmar) waar in samenwerking met een lokale partner reizen over gans het gebied worden georganiseerd. Deze partners zijn niet de grote onpersoonlijke organisaties waar het massaproduct centraal staat maar wel de kleinere spelers, met al dan niet een Europese band,  die een enorme kennis hebben van het land en onmiddellijk inspelen op de steeds snelle veranderingen.

Onze reisprogramma’s worden standaard voorzien van kwalitatieve, kleinschalige 3-sterren hotels, guesthouses of luxe homestays, rekening houdend met hun ligging, hun uitstraling (lokale materialen en decoraties) en die het nodige “thuisgevoel” aanbieden. Deze geven een extra cachet aan jou reiservaring.

Indien gewenst kan een upgrade naar luxe hotels/resorts worden geregeld.

De transfers worden standaard uitgevoerd met een kwalitatieve privéwagen/minibus met chauffeur. Om je reisprogramma te optimaliseren kan een binnenlandse vlucht of treinreis ook worden opgenomen.

Onze toergidsen en chauffeurs zijn doorwinterde professionals die gecertificeerd worden door de Toerisme Autoriteit van Bhutan, India, Nepal en Myanmar. Ze kennen de geschiedenis en cultuur van het land, de wetten en regels en de brengen onze klanten op een veilige en aangename manier langs de mooiste locaties. Onze gidsen (m of v) spreken vloeiend Engels, maar sommigen beheersen ook het Frans, Japans, Chinees en Duits.

Verder werken wij met verschillende losse medewerkers (speciale themareizen) die onze service en kwaliteit verzekeren.

De drijvende kracht achter Bokar Travel is Dirk Verboven, waarbij het reisvirus in 1986 toesloeg. Na vele omzwervingen werd Bhutan zijn tweede thuis.

BOKAR Travel  voldoet aan al de wettelijke verplichtingen om reizen te mogen organiseren en is verzekerd via Amlin en Vlaamse Solidariteit Reisgelden die de financiële stabiliteit van onze reisorganisatie waarborgt.

Hoe boek je je reis bij Bokar Travel ?

Heel eenvoudig. Je contacteert ons en zegt wat je wensen/verwachtingen zijn. Na de nodige informatie te hebben vergaard maken we een reisvoorstel, bespreken het (bij ons of bij jou thuis), passen het aan en leggen na jouw goedkeuring alles vast. We blijven jouw aanspreekpunt, ook al is alles geregeld. Je zal immers dichter naar je vertrek nog vragen hebben.

Voor dit maatwerk vragen wij géén extra kosten!