Nepal, het Himalaya land bij uitstek, ligt net zoals Bhutan tussen de grootmachten India en China (Tibet) en is vooral vanwege de prachtige en betaalbare wandelvakanties gekend.

Nepal leent zich dan ook uitstekend als combinatiebestemming met Bhutan.

Nepal heeft de laatste jaren veel geleden, maar het is nog steeds één van de meest populaire plaatsen voor avontuurlijke reizen dankzij de gevarieerde geografie (de Himalaya reuzen zijn goed bereikbaar) en de uitgewerkte toeristische infrastructuur met vele binnenlandse vluchten.

In het noorden van het land heb je de Himalaya met acht van de tien hoogste bergen ter wereld. Vele paden doorkruisen dit gebied en bieden bijna onbeperkte mogelijkheden voor wandelaars en klimmers.

In het tropische zuiden vinden we een prachtige jungle. Beleving van de tropische natuur staat hier centraal. Mooie uitgewerkte safari’s laten je toe om tijgers, Indische neushoorns, olifanten en misschien wel luipaarden te ontdekken. Ook de vogelaars komen aan hun trekken met meer dan 800 soorten waaronder de nationale vogel, de Himalayan Monal, een zeer kleurrijke fazant.

Verborgen achter het Annapurna massief ligt de Mustang vallei. Dit oude Boeddhistisch koninkrijk (er leeft nog steeds een koning, echter zonder politieke macht) heeft adembenemend landschappen waar de ongerepte eeuwenoude Tibetaanse cultuur nog erg leeft.

In de Kathmandu vallei vinden we dan weer veel cultuur terug. De oude koningsteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Niet te vergeten is de wijk Thamel, het kloppende en bruisende toeristische hart van Kathmandu.

 

Voorbeeldprogramma’s :

    NEPAL 15d – KENNISMAKING MET DE HIMALAYA

meer info

   NEPAL 18d – JEEPTOCHT DOOR DE UPPER MUSTANG VALLEI

meer info

 

Klik hier voor nog meer Nepal programma’s Nepal programma's