Myanmar (het vroegere Birma) is één van de minst bekende en meest raadselachtige landen in Zuidoost-Azië en heeft de laatste jaren zijn deuren verder opengezet voor bezoekers.

Omgeven door met jungle begroeide heuvels, waren de riviervalleien eeuwenlang het leefgebied van een oude beschaving die weinig bekend was bij de buitenwereld.

Een cocktail van exotische cultuur, vergulde stoepa’s, monumenten van wereldklasse (Bagan), bedelende monniken en prachtig bewerkte teakpaleizen heeft het land een enorm potentieel om bezoekers te ontvangen.

Echter door verschillende oorlogen, onrusten en economisch wanbeheer door een militaire junta werd het isolement van het land versterkt. Uiteindelijk werden langverwachte hervormingen op gang gebracht en transformeert het land naar een prachtige en veilige vakantiebestemming.

De stabiliteit in het land is nog zeer broos. Sommige gebieden zijn nog steeds verboden voor westerlingen, andere zijn te bereizen maar lokale spanningen en plotse opstandjes kunnen voorkomen. We opteren dan ook om met een zeer betrouwbare lokale partner te werken die jou reis tot in de puntjes begeleid.

Door de jarenlange economische crisis blijft Myanmar wat achterlopen. In Yangon (Rangoon) vinden we wel enkele wolkenkrabbers, maar elders leven mensen in vervallen laagbouw steden en dorpen gemaakt van droge klei en bamboe. Ossen ploegen de rijstvelden; paardenkarren overtreffen auto’s.

Voor de buitenlandse reiziger zorgt deze ouderwetse sfeer van Myanmar een charismatische plek om door te reizen. De oude tradities blijven erg belangrijk. Al kuierend door de straten zie je monniken in de rij staan ​​voor een aalmoes, vrouwen met hun gezicht bedekt met Thaka-pasta, groenteverkopers met allerlei exotische hoofddeksels. Zowel mannen als vrouwen dragen nog prachtige sarongs (batik stoffen). Hun glimlach is onweerstaanbaar en zal je verleiden tot een bezoek aan dit prachtige land.

 

Voorbeeldprogramma’s :

MYANMAR – HOOGTEPUNTEN VAN EEN UNIEKE BESTEMMING

vanaf 14 dagen

ontdek

    MYANMAR – AUTHENTIEK, OFF THE BEATEN PATH

vanaf 22 dagen

ontdek

    MYANMAR – KENNISMAKING & STRAND

vanaf 12 dagen

ontdek

    MYANMAR – REIZEN IN ULTIEME LUXE

vanaf 12 dagen

ontdek