*** Ontdek het land van de Donder Draak ***

15 dagen/14 nachten – LAYA – GASA trekking

 

Dit is slechts een voorbeeldreis en kan volledig worden aangepast aan uw individuele wensen. Wenst u meer informatie (o.a. volledige dag tot dag beschrijving en prijzen) over dit programma, kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.Prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de reisperiode, accommodatie, enz.

 

Het kleine boeddhistische koninkrijk Bhutan, hoog gelegen in de Himalaya, wacht op je. In dit oude land, dat eeuwen was geïsoleerd van de rest van de wereld en is doordrenkt van mythes en legendes, gedijt een eeuwenoude boeddhistische cultuur, één van de laatst overgebleven voorbeelden van een boeddhistische samenleving in de Himalaya. De dramatische landschappen, van met sneeuw bedekte toppen en diep beboste hellingen tot woeste, keien bezaaide rivieren, zijn grotendeels ongestoord terwijl de milieu-initiatieven en religieuze overtuigingen het koninkrijk een ongerept en juweel van de natuur nalaten. Dit programma neemt je mee naar dit oude koninkrijk voor een avontuur in en door  het leven van eenvoudige boeren, fascinerende wevers, betoverende monniken en charismatische leiders.

 

Deze trek is één van de mooiste trektochten over lange afstand in Bhutan. De trektocht loopt langs de Tibetaanse grens en biedt een fantastisch uitzicht op enkele van de meest ongerepte landschappen in Bhutan. De trek neemt je mee door serene alpenweiden en hoge bergpassen met een prachtig uitzicht op de bergen Jomolhari, Jichu Drake en Tsherimgang. Je komt langs nomadendorpen en je zal genieten van de unieke cultuur en traditie van de inheemse bevolking van de Layaps. Je zal ook dieren zien zoals de blauwe schapen en de takins. Iedereen met een sportieve instelling kan deze tocht maken.

 

Hoogtepunten:

 • Mooiste trektocht in de Bhutaanse Himalaya.
 • Goed georganiseerd met kwalitatief materiaal en begeleiding.
 • Overnachting aan de voet van de Jomolhari berg.
 • Inloopwandeling naar het Tijgersnest.
 • Ontdekken van de lokale keuken, drinken van ara, het geheim van de cordyceps, boogschieten, khuru…
 • Verblijf bij de Layaps (semi nomaden).
 • Belangrijkste hoogtepunten van Bhutan inbegrepen.
 • Veel eigen inspraak !

 

Reisroute:

Paro (2) – trekking (10) – Gasa – Punakha (1) – Thimphu – Paro (1)

Klik op map om te vergroten

 

Voorbeeldprogramma:

DAG 01: Aankomst Paro (2280m)

 • Aankomst Paro , transfer naar je hotel.
 • Bezoek Paro Dzong en museum.
 • Mogelijk bezoek boogschietwedstrijd.
 • (middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Paro

Afhankelijk van het uur van aankomst in Paro wordt deze dag op de meest efficiënte wijze ingevuld.

 

DAG 02: Paro – acclimatisatie

 • Bezoek van het Taktshang of “Tiger’s Nest”.
 • Bezoek aan Kyichu Lhakhang, één van de oudste kloosters van Bhutan.
 • Vrije tijd in Paro-stad.
 • (ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Paro

 

DAG 03: Start trekking – Paro – Shana

Afstand: 14 km – tijd nodig: 5 – 6 uur

Je rijdt naar Drukyel Dzong om je trek naar Shana te beginnen. Vanaf het startpunt op ongeveer 2580m kan je de piek van de Jomolhari berg zien. Er is een landweg tot bij de kleine legerbasis van Gunitsawa, die dicht bij Shana ligt, maar we zullen de oude route volgen die de Paro-rivier volgt en langs appelboomgaarden, velden en prachtige dorpen loopt om alzo de camping in Shana op 2820m te bereiken. Het is belangrijk om vandaag al wat aan de hoogte te wennen.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (2820m)

 

DAG 4: trekking: Shana – Soi Thangthangka. 

Afstand: 21 km – tijd nodig: 7 – 8 uur.

De route van vandaag gaat vooral door dichte bossen waar we weinig nederzettingen zullen tegenkomen. vanaf het startpunt tot de plaats genaamd Shingkarap. Via verschillende kleine houten bruggen slingert de route zich omhoog en bereikt u de weide 3610m waar de camping ligt.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (3610m)

 

DAG 5: trekking:  Soi – Thangthangka – Jangothang. 

Afstand: 15 km / tijd nodig 5 – 6 uur.

Na het ontbijt begin je al vlug te klimmen tot bij een kleine legerpost. Vervolgens loop je langs de rivier en door weiden en laat je de boomgrens achter je. genieten van een prachtig uitzicht op de omringende bergtoppen. Yaks kunnen je vergezellen. Een kleine nederzetting met enkele huizen en een gezondheidscentrum geven wat afwisseling. Ook is hier een schooltje voor de kinderen uit de wijde omgeving. De kinderen zullen blij zijn je te ontmoeten.

Niet veel verder bereik je het Jomolhari basiskamp met een geweldig uitzicht op de Jomolhari en de ruïne van een oud fort. Je kamp ligt op 4080m hoogte.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4080m)

 

 DAG 6: trekking:  Jangothang – acclimatisatiedag

Vandaag kan je acclimatiseren en rusten of Jangothang verkennen, dat een grote verscheidenheid aan prachtige geografische landschappen biedt. Je kan ervoor kiezen om naar de gletsjer meren te wandelen. Het is een wandeling van twee uur naar het Tshophu-meer.

Een andere optie is om naar de top van een berg te klimmen die ongeveer 500 meter boven het basiskamp ligt. Als je de top van deze berg kunt bereiken, , heb je een prachtig uitzicht over Jichu Drake en Jomolhari. De wandeling zal ongeveer 3 uur duren.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4080m)

 

DAG 7: trekking:  Lingshi – Chebisa (10km/5-6u)

Afstand: 10km / tijd nodig 5-6 uur.

Een rustige wandeldag vandaag. Al vlug na je vertrek bereik je een chorten dichtbij Lingshi Dzong. Je kan hier een korte omweg maken (zeker aan te raden) naar de heuveltop tot bij Lingshi Dzong (4220 m). Er heerst hier een heel speciale sfeer van mystieke rust en het uitzicht is adembenemend. Na Lingshi Dzong kom je langs de dorpen Lingshi en Goyul. In Goyul staan de stenen huizen dicht bij elkaar wat ongebruikelijk is in Bhutan, waar nederzettingen meestal verspreid liggen.

Eenmaal aangekomen bij het kamp in Chebisa heb je voldoende tijd om het dorp te bekijken. Er is ook een mooie waterval.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (3880m)

 

DAG 8: trekking:  Chebisa– Shomuthang

Afstand 17km / tijd nodig 6-7 uur.

De ochtend begint met een lange klim achter Chebisa Village (2-3 uur) door een breed weiland richting Gobu La (pass). Onderweg kan je nomaden zien die hun jaks hoeden. Er is ook een grote kans om kuddes blauwe schapen te spotten. Nadat je Gobu La (4.410 m) bent overgestoken, daal je in de vallei af en klim je vervolgens weer een beetje, voordat je weer afdaalt naar de U-vormige vallei Shakshepasa (3.980m). Vanaf hier bereik je eindelijk de camping in Shomuthang, boven een rivier gelegen.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4160 m)

 

DAG 9: trekking:  Shomuthang – Robluthang

Afstand 18km / tijd nodig 7-8 uur.

Na het lekkere ontbijt begin je met het beklimmen van de vallei. Na twee uur klimmen bereik je Jhari La (4.750m), vanwaar je de eerste glimp opvangt van Sinche La, de pas die je morgen moet oversteken. De grote sneeuwpiek in het noorden is de Gangchhenta (6.840 m), beter bekend als de Grote Tijgerberg. Als het weer helder is, zijn Tserim Kang en de top van Jomolhari zichtbaar. Het kamp aan de rivier heet Tsheri Jathang en is gelegen in een prachtige brede en afgelegen vallei. Kuddes takins, het Bhutanese nationale dier, trekken in de zomer naar deze vallei en blijven er ongeveer vier maanden. De vallei is uitgeroepen tot een heilige plaats. Je klimt nog een ​​klein stukje verder omhoog tot bij een weide omgeven met wat rotsen. Hier ligt je kamp (Robluthang) voor de nacht.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4140 m)

 

DAG 10: trekking:  Robluthang – Limithang

Afstand 19km / tijd nodig 6-7 uur.

De wandeling begint met stijgend pad van 60 minuten en gaat dan over in een met keien bezaaid pad. Na 1,5 uur volgt er nog een steile klim van 1 uur voordat je de Sinche La (5.005 m) pas bereikt. Dit is het hoogste punt van je wandeltocht. Als je de andere kant van de pas afdaalt, zie je aan de voet van de vallei een indrukwekkende morene en een gletsjermeer. Je zit hier een klassiek voorbeeld van hoe de gletsjer de rotsen aan beide kanten van de vallei omhoog heeft geduwd. Je steekt de Kango Chhu over en bereikt spoedig de kampplaats Limithang. De piek van Gangchhenta torent hoog boven de kampplaats uit, ook al is het behoorlijk ver weg.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4140 m)

 

DAG 11: trekking:  Limithang – Laya

Afstand 09km / tijd nodig 4-5 uur.

Vandaag loop je bergafwaarts langs een smal, kronkelend rivierdal. Na een tijd voert het pad je door een dicht bebost gebied. Het pad leidt je naar de westkant van het dorp Laya. Vanuit het westen van het dorp heb je een spectaculair uitzicht op Mt. Gangchhenta en op Mt. Masagang. Je hebt voldoende tijd om je in de dorpsgemeenschap onder te dompelen en de Layaps (inwoners van Laya) beter te leren kennen.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (3840 m)

 

DAG 12: trekking:  Laya – Koina

Afstand 19km / tijd nodig 6-7 uur.

Langs de riviervallei van Mo Chhu slingert het pad op en neer. De natuur is hier ruw en krachtig. Je komt bij de Kohi Lapcha op 3.300 m en daalt vervolgen af naar de Koina Chhu. Het kamp van Koina ligt hier in de buurt.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (3050 m)

 

DAG 13: einde trekking:  Koina – Gasa – Punakha

Afstand 14km / tijd nodig 6-7 uur.

 • Vandaag doe je de laatste grote klim van jouw Laya Gasa trek. Je steekt de Bari La (3740 m) over, waarna het pad helemaal afdaalt tot je het dorp Gasa (2770 m) bereikt.
 • Je wordt hier opgehaald door je chauffeur.
 • Bij de Gasa Tsachu (warmwaterbronnen) kan je nog een verkwikkend heet bad nemen vooraleer naar Punakha af te reizen.
 • (ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Punakha

 

DAG 14: trekking:  Punakha – Thimphu – Paro

Afstand 14km / tijd nodig 6-7 uur.

 • Na het bezoek aan Punakha dzong rijdt je via Thimphu terug naar Paro. Een korte stop in Thimphu is nog zeker mogelijk.
 • (ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Paro

 

DAG 15: Paro vertrek

 • Vertrek naar de luchthaven of overland transfer.

 

meer info