*** Ontdek het land van de Donder Draak ***

10 dagen/9 nachten – Jomolhari (loop) trekking

 

Dit is slechts een voorbeeldreis en kan volledig worden aangepast aan uw individuele wensen. Wenst u meer informatie (o.a. volledige dag tot dag beschrijving en prijzen) over dit programma, kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.Prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de reisperiode, accommodatie, enz.

 

Het kleine boeddhistische koninkrijk Bhutan, hoog gelegen in de Himalaya, wacht op je. In dit oude land, dat eeuwen was geïsoleerd van de rest van de wereld en is doordrenkt van mythes en legendes, gedijt een eeuwenoude boeddhistische cultuur, één van de laatst overgebleven voorbeelden van een boeddhistische samenleving in de Himalaya. De dramatische landschappen, van met sneeuw bedekte toppen en diep beboste hellingen tot woeste, keien bezaaide rivieren, zijn grotendeels ongestoord terwijl de milieu-initiatieven en religieuze overtuigingen het koninkrijk een ongerept en juweel van de natuur nalaten. Dit programma neemt je mee naar dit oude koninkrijk voor een avontuur in en door  het leven van eenvoudige boeren, fascinerende wevers, betoverende monniken en charismatische leiders.

De Jomolhari (loop) wandeltocht is de korte versie van de volledige Jomolhari trek.

Bijna de hele trektocht gaat door het Jigme Singye National Park en komt langs enkele nederzettingen van de Yak herders. Een goede conditie (je wandelt tot 4200m) is nodig om te genieten van het indrukwekkende uitzichten op de bergen, de rust, de mooie wouden en wildernis.

Het hoogtepunt van deze trektocht is het uitzicht op de Jomolhari van vanuit het Jomolhari Base Camp (Jangothang).

 

Hoogtepunten:

 • Mooie korte trektocht in de Himalaya.
 • Goed georganiseerd met kwalitatief materiaal en begeleiding.
 • Overnachting aan de voet van de Jomolhari berg.
 • Inloopwandeling naar het Tijgersnest.
 • Ontdekken van de lokale keuken, drinken van ara, het geheim van de cordyceps, boogschieten, khuru…
 • Veel eigen inspraak !

 

 

Reisroute:

Paro (2) – trekking (6) – Paro (1)

Klik op map om te vergroten

 

Voorbeeldprogramma:

DAG 1. Aankomst PARO (2280m)

 • Aankomst Paro, transfer naar je hotel.
 • Bezoek Paro Dzong en museum.
 • Mogelijk bezoek boogschietwedstrijd.
 • (middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Paro

Afhankelijk van het uur van aankomst in Paro wordt deze dag op de meest efficiënte wijze ingevuld.

 

DAG 2. Paro – acclimatisatie

 • Bezoek aan het Taktshang of “Tiger’s Nest”.
 • Bezoek aan Kyichu Lhakhang, één van de oudste kloosters van Bhutan.
 • Vrije tijd in Paro-stad.
 • (ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Paro

 

DAG 3. Start trekkingPARO – Shana

Afstand: 14 km – tijd nodig: 5 – 6 uur

Je rijdt naar Drukyel Dzong om je trek naar Shana te beginnen. Vanaf het startpunt op ongeveer 2580m kan je de piek van de Jomolhari berg zien. Er is een landweg tot bij de kleine legerbasis van Gunitsawa, die dicht bij Shana ligt, maar we zullen de oude route volgen die de Paro-rivier volgt en langs appelboomgaarden, velden en prachtige dorpen loopt om alzo de camping in Shana op 2820m te bereiken. Het is belangrijk om vandaag al wat aan de hoogte te wennen.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (2820m)

 

DAG 4. trekking: Shana – Soi Thangthangka. 

 Afstand: 21 km – tijd nodig: 7 – 8 uur.

De route van vandaag gaat vooral door dichte bossen waar we weinig nederzettingen zullen tegenkomen. vanaf het startpunt tot de plaats genaamd Shingkarap. Via verschillende kleine houten bruggen slingert de route zich omhoog en bereikt u de weide 3610m waar de camping ligt.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (3610m)

 

DAG 5. trekking:  Soi – Thangthangka – Jangothang. 

Afstand: 15 km / tijd nodig 5 – 6 uur.

Na het ontbijt begin je al vlug te klimmen tot bij een kleine legerpost. Vervolgens loop je langs de rivier en door weiden en laat je de boomgrens achter je. genieten van een prachtig uitzicht op de omringende bergtoppen. Yaks kunnen je vergezellen. Een kleine nederzetting met enkele huizen en een gezondheidscentrum geven wat afwisseling. Ook is hier een schooltje voor de kinderen uit de wijde omgeving. De kinderen zullen blij zijn je te ontmoeten.

Niet veel verder bereik je het Jomolhari basiskamp met een geweldig uitzicht op de Jomolhari en de ruïne van een oud fort. Je kamp ligt op 4080m hoogte.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4080m)

 

 DAG 6. trekking:  Jangothang – acclimatisatiedag

Vandaag kan je acclimatiseren en rusten of Jangothang verkennen, dat een grote verscheidenheid aan prachtige geografische landschappen biedt. Je kan ervoor kiezen om naar de gletsjermeren te wandelen. Het is een wandeling van twee uur naar het Tshophu-meer.

Een andere optie is om naar de top van een berg te klimmen die ongeveer 500 meter boven het basiskamp ligt. Als je de top van deze berg kunt bereiken, heb je een prachtig uitzicht over Jichu Drake en Jomolhari. De wandeling zal ongeveer 3 uur duren.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4080m)

 

DAG 7. trekking:  Jangothang – Yaksa.

Afstand: 16km / tijd nodig 6-7 uur.

Over een houten brug leidt de route verder naar het noorden.  Via enkele kleine weides en langs bergflanken loop je verder om het Tshophu-meer te bereiken. Je komt voorbij een tweede meer. Dan daal je vervolgens af naar het dal en klimt weer stevig omhoog naar de Bontey La-pas op 4890 meter. Na de pas daalt het pad via yakpaden naar de Dhumzo Chhu. Je loopt verder stroomafwaarts en ziet enkele huizen. Je kampplaats is nu niet ver meer en ligt op 3800 meter.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (3800m)

 

DAG 8. trekking:  Yaksa – Thongbu.  

Afstand 11km / tijd nodig 4-5 uur.

Na het ontbijt begin je reeds te klimmen tot een heuveltop en je steekt vervolgens een stroom over en je komt in een vallei terecht. Langs enkele hutten stijgt het pad weer tot aan de  Takhung La pas op 4520m. Dan leidt een korte afdaling je naar Thombu Shong waar het kamp klaar staat (4180 m) met in de buurt enkele jakherders hutten. Je zal zeker worden uitgenodigd op een kopje thee.

(ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting op kampplaats (4180 m)

 

DAG 9. einde trekking:  Thongbue – Shana – Drugyel Dzong (2580m) – PARO

Vervolgens loop je via een duidelijk maar steil pad door rododendronstruiken naar de Thombu La pas op 4270m. De wandeling vanaf deze pas is één van de beste delen van de trek: heel hoog boven de valleien op een goed pad met een prachtig uitzicht. Vervolgens loop in 2 tot 3 uur bergafwaarts.

Via enkele schilderachtige valleien kom je terug bij Drugyel Dzong waar je auto je staat op te wachten om je terug naar je hotel Paro te brengen.

 • Vergeet zeker niet om ook Drugyel dzong te bezoeken (in restauratie),het uitzicht vanaf de dzong over de rijstvelden is prachtig.
 • Bezoek  Kyichu Lhakhang, één van de oudste kloosters van Bhutan dat in 659 na Chr. werd gebouwd door de Tibetaanse koning Songtshen Gampo.
 • Je kan je laatste avond in Paro doorbrengen met een bezoek aan de vele soevenierswinkeltjes of nog genieten van een lekker kopje koffie/thee met een stukje verse appeltaart.
 • (ontbijt, middag- en avondmaal) overnachting in hotel *** te Paro

 

DAG 10. PARO vertrek

Vertrek naar de luchthaven of overland transfer.

 

meer info