They say that … ‘Happiness is a place, and it is called Bhutan’

 

 

6 REDEN WAAROM JE BHUTAN MOET BEZOEKEN                     

 

Bruto Nationaal Geluk & beperkt kwalitatief toerisme.

Land van legendes, oeroude tradities, waarden en identiteit.

Biologische hotspot & heilige bergen.

Verborgen parel in de Himalaya.

Duurzaam reizen in zuivere berglucht.

Bhutan is onze tweede thuis.

 

Bhutan, het land van de donderdraak, is een klein ingesloten koninkrijk in de Himalaya, begrensd door India en China. Het was eeuwen lang geïsoleerd van de rest van de wereld. Doordrenkt van mythes, legendes en mysteries, gedijt een eeuwenoude boeddhistische cultuur, één van de laatst overgebleven voorbeelden van een boeddhistische samenleving in de Himalaya.

Lees meer over Bhutan …

 

Overtuigd ? Maar hoe begin je eraan ? Bekijk onze voorbeeldprogramma’s.

 

WEST BHUTAN – KENNISMAKING

vanaf 8 dagen 

ontdek

stupa in Oost Bhutan

BHUTAN – HOOGTEPUNTEN

vanaf 11 dagen 

ontdek

WEST BHUTAN – CULTUUR

vanaf 11 dagen 

ontdek

BHUTAN – OOST NAAR WEST

 vanaf 15 dagen

ontdek

  BHUTAN – HOOGTEPUNTEN & TREK

vanaf 11 dagen 

ontdek

pepers op de markt Bhutan

BHUTAN – VOLLEDIG

 vanaf 20 dagen

ontdek

BHUTAN – IN WINTER

10 dagen

ontdek

 

BHUTAN – SUPER DE LUXE

vanaf 3 dagen

ontdek

BHUTAN JOMOLHARI TREK

vanaf 10 dagen

ontdek

BHUTAN LAYA – GASA TREK

vanaf 15 dagen

ontdek

BHUTAN – VOGELSPOTTEN

14 dagen

ontdek

BHUTAN – PAARDRIJDEN

 vanaf 11 dagen

ontdek

        HONEYMOON EXPERIENCE

13 dagen

ontdek

FIETSEN LANGS HOOGTEPUNTEN

11 dagen

ontdek

MOUNTAINBIKE CHALLENCE

13 dagen

ontdek

FIETSEN DOOR GANS BHUTAN

15 dagen

ontdek

 

Bhutan, ongeveer even groot als Zwitserland, is zo’n 300 km breed en 150 km lang en één van de meest bergachtige landen ter wereld met onbeklommen bergen tot meer dan 7.000m hoog.

Ingeklemd tussen China in het noorden en India in het zuiden, is Bhutan één van de kleinste landen van de wereld, maar tegelijk ook een land met een verbazingwekkende diversiteit in flora en fauna, zoals maar weinig andere landen van de wereld die hebben.

Dat komt omdat Bhutan zijn natuurlijke omgeving ongerept en intact weet te houden. Het ruige landschap en juist die ongerepte natuur maken van Bhutan een authentieke toeristische bestemming.

Door de enorme diversiteit aan flora en fauna is Bhutan één van de biologische hotspots ter wereld. Meer dan zeventig procent van het land wordt bedekt door bos en in die bossen wonen meer dan 200 zoogdiersoorten en bijna 700 vogelsoorten, waaronder zeldzame en bedreigde dieren, zoals de koninklijke Bengaalse tijger, rode panda en de wittebuikreiger.

Bhutan is een oud land en begon het proces van moderne ontwikkeling, waartoe het aanleggen van wegen en bouwen van scholen en ziekenhuizen behoren, pas in de jaren ’60. De eerste officiële toerist kwam halverwege de jaren ’70 aan.

Bhutan volgt het beleid van ‘hoge waarde, kleine impact’ toerisme, wat erop neerkomt dat de industrie milieuvriendelijksociaal en cultureel acceptabel moet zijn. Het beleid heeft ertoe geleid dat Bhutan gezien wordt als een exclusieve bestemming, en dat is het ook op alle mogelijke manieren.

Er worden zo’n 19 talen gesproken in Bhutan, maar vooral het Engels is wijdverspreid, omdat er in die taal les wordt gegeven. De Bhutanese samenleving is verder agrarisch: bijna 60 procent van de bevolking werkt in de landbouw of veehouderij.

Met een bevolking van rond de 700,000 vriendelijke en spirituele mensen, is Bhutan nog altijd een mysterie. In dit oude land, dat eeuwen was geïsoleerd van de rest van de wereld, doordrenkt van mythes en legendes, gedijt een eeuwenoude boeddhistische cultuur, één van de laatst overgebleven voorbeelden van een boeddhistische samenleving in de Himalaya.

Na meer dan vijftig jaar geplande ontwikkeling om de economie te moderniseren en weg te bewegen van zijn geografische isolement, omarmen de Bhutanezen de moderniteit, maar beschermen ze vurig hun oeroude traditieswaarden en identiteit.